Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η εξομολόγηση της θρυλικής ερμηνεύτριας Κλειώς Δενάρδου στο LIFO.gr

Πολύ τις γουστάρω τις συνεντεύξεις μου στο LIFO.gr, όχι μόνο επειδή πάνε πολύ καλά από αναγνωσιμότητα, αλλά γιατί μου δίνουν την ευκαιρία να συναντώ σημαντικές προσωπικότητες και να ξετυλίγουμε μαζί το κουβάρι του βίου τους. Σαν και τη συνέντευξη του περασμένου Σαββατοκύριακου με την ερμηνεύτρια των 60s, Κλειώ Δενάρδου. 
Ο κιθαρίστας Παντελής Ντζιάλας με είχε ενημερώσει προ ημερών για την ηχογράφηση ενός καινούργιου τραγουδιού, στην οποία συμμετείχε, με τη φωνή της 82χρονης σήμερα Δενάρδου. Τη μουσική είχε γράψει ο συνθέτης Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, που τον ήξερα από τους Ματ σε 2 Υφέσεις (είχαν μελοποιήσει και Κατερίνα Γώγου), δεν θα μπορούσα όμως να ξέρω ότι είναι ανιψιός της Δενάρδου από την πλευρά του συζύγου της.
Συνάντησα την Κλειώ Δενάρδου την περασμένη Πέμπτη στο cafe του ξενοδοχείου Παρκ της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαιτέρως να κλείσω το ραντεβού μας, αφού από την πρώτη επαφή η καλλιτέχνιδα έδειξε προθυμία. Ήρθε, λοιπόν, σικάτη, περιποιημένη, κατόπιν μικρού ποδαρόδρομου, αφού το κέντρο ήταν κλειστό. Διαλέξαμε ένα ήσυχο τραπέζι στο cafe του ογδόου ορόφου με θέα ολόκληρη την Αθήνα, έγινε πρώτα η φωτογράφηση της από τον Πάρι Ταβιτιάν και η συζήτηση ξεκίνησε. 
Ποτέ δεν διαβάζω παλιότερες συνεντεύξεις του προσώπου που θα συναντήσω, άρα δεν γνώριζα αν η Δενάρδου είχε ξαναμιλήσει δημόσια για τη διαβόητη συμμετοχή της στη 2η Ολυμπιάδα Τραγουδιού του 1969. Νομίζω, πάντως, απ' ότι μου είπε κι η ίδια δηλαδή, ότι για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια τοποθετήθηκε περί της συμμετοχής της στη χουντική φιέστα με την τραγουδάρα - ποπ κατά τη γνώμη μου - Που νά'ναι ο ίσκιος σου, Θεέ. Όπως και νά'χει, η Κλειώ Δενάρδου παραμένει μια εξαιρετική καλλιτέχνιδα με τη φωνή της αλώβητη σχεδόν από το χρόνο, όλο ευγένεια και καθόλου έπαρση. Να έχει την υγειά της και την ευχαριστώ θερμά για όσα μου εκμυστηρεύθηκε. Μας διαβάζετε εδώ:
http://www.lifo.gr/articles/music_articles/173090

Δεν υπάρχουν σχόλια: