Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η εξομολόγηση της Γλυκερίας στην ηλεκτρονική LIFO

Η Γλυκερία, όνομα και πράγμα, είναι μία Ελληνίδα τραγουδίστρια που δεν μου είχε δώσει ποτέ συνέντευξη και το ήθελα πολύ. Όταν μου ανατέθηκε λοιπόν από τη LIFO μία συνέντευξη μαζί της, η χαρά ήταν μεγάλη. Όλα έγιναν άμεσα και γρήγορα - όχι βέβαια τόσο άμεσα, όσο με τη συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη -, αλλά είχαμε μπει σε μια σειρά και απλά περιμέναμε τις ημερομηνίες που θα τη βόλευαν. 
Νά'μαστε λοιπόν με τον φωτογράφο Πάρι Ταβιτιάν στο λιμάνι της Ραφήνας, στα μέρη της, να την περιμένουμε, έχοντας ακούσει πριν στο αυτοκίνητο του παλιά λαϊκά με τον Μπιθικώτση, τον Καζαντζίδη, την Πόλυ Πάνου και τη Γιώτα Λύδια. Για να εγκλιματιστούμε ίσως, εφόσον και ο Πάρις έμεινε αναγκαστικά στη συνέντευξη για να γυρίσουμε μαζί στο κέντρο της Αθήνας. 
Η συνέντευξη με τη Γλυκερία διήρκησε σχεδόν ένα δίωρο και έγινε σε τρομερά φιλικό κλίμα, κάτι που νομίζω ότι αποτυπώθηκε και στη δημοσίευση της στο LIFO.gr! Συζητήσαμε για πολλά θέματα που πάντα ήθελα να τη ρωτήσω, όχι απαραιτήτως προβλέψιμα, εφόσον ποιος να φανταζόταν - λόγου χάριν - ότι η Γλυκερία θα μιλούσε για παράλληλα σύμπαντα και θρησκειολογικές αναζητήσεις; Το θέμα είναι ότι πήγε αρκετά καλά από επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της LIFO, δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να την ''γνωρίσει'', διότι υπάρχουν και οι πολλοί νεότεροι αναγνώστες που ενδέχεται να μην ακούν τα τραγούδια της. Με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές της και έντονη συναυλιακή δραστηριότητα, η Γλυκερία έδωσε μία συνέντευξη ''από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη'', όπως μου είπε χαρακτηριστικά η ίδια την ίδια μέρα της δημοσίευσης. 
* Τη συνέντευξη της Γλυκερίας στην ηλεκτρονική LIFO, τη διαβάζετε εδώ:
www.lifo.gr/articles/music_articles/144579

Δεν υπάρχουν σχόλια: