Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

υποδοχή-του-2014-μετά-μουσικής-στης-ντόρας-μπακοπούλου

Κάθε χρόνο, αρχές Ιανουαρίου, η πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου δίνει ραντεβού με τους φίλους της στην οικία της, στο δικό της ρεβεγιόν με μια μικρή χρονική καθυστέρηση. Μη φανταστεί κανείς ότι συμμετέχουμε σε βραδιά που θυμίζει...φιλολογικό τσάι, όσοι εν πάση περιπτώσει έχουμε την τιμή να είμαστε μεταξύ των καλεσμένων της.
Η Ντόρα άλλωστε διατηρεί ατόφια μια σπάνια παιδικότητα, η οποία σε συνδυασμό με το χιούμορ του σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου κάνουν το κλίμα σχεδόν εκρηκτικό! Και εξηγούμαι: Έχει θεσμοθετηθεί πλέον να τραβάμε όλοι λαχνό που αντιστοιχεί σε κάποιο δώρο ούτως ώστε να μη φεύγει κανείς παραπονεμένος. Ο Θεοδωρόπουλος είναι πάντα ο κονφερασιέ της βραδιάς. Φωνάζει ένα - ένα τα νούμερα και ο καθένας σηκώνεται, λέει το όνομα του και παραλαμβάνει το δώρο του. Έχει όμως την υποχρέωση να το φορέσει πάνω του, είτε αυτό είναι σκουλαρίκια, είτε βραχιόλι, είτε και...στηθόδεσμος. Φέτος, ας πούμε, στον ερμηνευτή Τάσση Χριστογιαννόπουλο έλαχε μία ινδική μαξιλαροθήκη, την οποία δε δίστασε να φορέσει στο κεφάλι του. Στην Έλλη Πασπαλά πάλι έλαχε ένα βραχιόλι, που επίσης φόρεσε,
στον συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη ένα...μπρίκι και στη μουσική παραγωγό Μαρία Ματέ ένα παιδικό βιβλίο του Τριβιζά. Εμένα μου έλαχε ένα επιχρυσωμένο χαϊμαλί, το φόρεσα στο λαιμό μου και θυμήθηκα τα νιάτα μου και το Μοναστηράκι. Αυτό όμως που άπαντες περιμένουμε με ζωηρή αγωνία είναι το κλου του ρεβεγιόν, δηλαδή η μουσική! Τι άλλο θα ήταν με την αφρόκρεμα των μουσικών εκεί μέσα;
Για το 2014 που μπήκε πριν μερικές μέρες, λοιπόν, στο πιάνο της Μπακοπούλου κάθισε ο Χριστογιαννόπουλος και συνόδευσε τον συνάδελφο του, τον βαρύτονο Τάσο Αποστόλου, στα Όμορφη πού'ναι η Κρήτη και Δεν ήταν νησί από τον Καπετάν - Μιχάλη του Χατζιδάκι. Μαγεία!
Δίπλα μου η Ματέ θυμόταν τρομερές ιστορίες με τον Χατζιδάκι που ήθελε πρώτα να καπνίσει ένα ολόκληρο davidoff και μετά να βγει να διευθύνει, ενώ ο κόσμος ήδη είχε αρχίσει να δυσανασχετεί με την καθυστέρηση.
Έπειτα τη θέση της στο πιάνο πήρε η οικοδέσποινα Μπακοπούλου συνοδεύοντας τον Τάσση Χριστογιαννόπουλο σε ακόμη δύο κομμάτια από τον Καπετάν - Μιχάλη, την Κρασογιώργαινα και το Που είναι ο θεός. Ξανά μαγεία, παρ' όλο τον τραυματισμό που υπέστη πρόσφατα ο δεξιός ώμος της Ντόρας και την ανάγκασε να ακυρώσει δύο παραστάσεις της!
Το ρεβεγιόν έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες αφού οι ένοικοι της πολυκατοικίας τηρούν το πρωτόκολλο της κοινής ησυχίας και δε σκαμπάζουν, οι άκαρδοι, από Χατζιδάκι και Καπετάν - Μιχάλη, παιγμένο μάλιστα από μια Ντόρα Μπακοπούλου!
Και του χρόνου νά'μαστε καλά για να ξανασυναντηθούμε στο καθιερωμένο ραντεβού μετά μουσικής! Και πάλι Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία και όσο το δυνατόν περισσότερη ευτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: