Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ο-στέλιος-βαμβακάρης-ο-βαγγέλης-κορακάκης-και-το-μακρύ-ζεϊμπέκικο-της-λένας-πλάτωνος

Στη χθεσινή τρίτη και τελευταία παράσταση του Στέλιου Βαμβακάρη στην Αυλαία, ο Βαγγέλης Κορακάκης ήταν εκείνος που ταίριαξε περισσότερο από τους δύο προηγούμενους καλεσμένους, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιώργο Νταλάρα, με το πνεύμα των τραγουδιών του πατέρα Μάρκου και του υιού Στέλιου. 
Από αριστερά, ο Βασίλης Κορακάκης στο μπουζούκι, ο Παντελής Θεοχαρίδης στο τραγούδι, ο Στέλιος Βαμβακάρης στο τραγούδι και στο μπουζούκι, ο Κωστής Φαρμάκης στην κιθάρα, η Εβελίνα Αγγέλου στο τραγούδι, ο Στέφανος Μαγουλάς στο κοντραμπάσο και ο Μιχάλης Δήμας στο μπουζούκι - το σχήμα σε απαρτία! 
Αυτά πάλι είναι τα χέρια του Στέλιου Βαμβακάρη και της Λένας Πλάτωνος, δεμένα σφιχτά, σταυρωτά, λίγο πριν την έναρξη του live.
Και στη Μογγολία να μου ζητήσεις να σ' ακολουθήσω, θα το κάνω! έλεγε ο Στέλιος Βαμβακάρης στη Λένα Πλάτωνος, δηλώνοντας της μ' αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση και την αγάπη του. 
Κι εκείνη, που επίσης αγαπάει κι εκτιμάει Μάρκο & Στέλιο Βαμβακάρη, εξ ου και βρέθηκε εκεί χθες βράδυ, δε δίστασε να χορέψει το Τι πάθος ατελείωτο! Ένα πολιτισμικό σοκ το έπαθα βλέποντας την Πλάτωνος να χορεύει ζεϊμπεκιά, αλλά θυμόμουν και την παλιότερη φράση της Τελικά είμαστε όλοι Έλληνες, οπότε το ξεπέρασα και παρασύρθηκα κι εγώ από το γενικό κλίμα ευφορίας! 
Και ξαναλέω  πως ήταν τόσο ταιριαστή η συμμετοχή του Κορακάκη στην παράσταση του Στέλιου, που ο κόσμος δεν τους άφηνε να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα ν' ακολουθήσει ως ανκόρ μια επιλογή από τα λιγότερο ακουσμένα τραγούδια του Μάρκου! Δεδομένης της επιτυχίας των τριών εμφανίσεων του Στέλιου Βαμβακάρη στην Αυλαία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλειστούν καινούργιες μεσ' στον Ιανουάριο! Αναμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: