Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΟΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Η Σόνια Θεοδωρίδου, μόνιμη κάτοικος Βερολίνου πλέον, σε μια στιγμή ανάπαυλας από το επιτραπέζιο προβάρισμα του ντουέτο της με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μέσα στο κτίριο της Φιλαρμονικής.
Οι παρτιτούρες των μουσικών έτοιμες, στημένες, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του κονσέρτου. Τους τις παρέδωσε νότα προς νότα ο ίδιος ο Αλκίνοος, ο οποίος, όταν τον ρώτησα πόσα ξενύχτια αφιέρωσε για το συγκεκριμένο έργο, μου απάντησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.
Η μαέστρος Μαρία Μακράκη διευθύνει την Camerata Europea για το πολυπληθές κοινό της αίθουσας. Περίπου χίλια άτομα παρακολούθησαν χθες βράδυ το κονσέρτο με τα εισιτήρια να έχουν προπωληθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ήταν τέτοια η θέρμη των αντιδράσεων (να τονίσω, κυρίως από την πλευρά των Γερμανών), ώστε στο τέλος ο Αλκίνοος επέστρεψε στο κέντρο της σκηνής και ερμήνευσε α καπέλα ένα κυπριακό παραδοσιακό νανούρισμα. Αναλυτικό post αργά το βράδυ ή αύριο, με την επιστροφή μου στην Αθήνα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα(:Ρ εεε μόλις ξύπνησα)

Ο Αλκίνοος είναι απίστευτα τελειομανής...σε όλες τις φωτογραφίες κάτι κοιτάζει στα χαρτιά του, κάτι σημειώνει, κάτι ελέγχει...χεχεχε

Καλό ταξίδι επιστροφής bosko!

μαριάννα είπε...

Με το καλό! Καλή επάνοδο! Περιμένουμε νέα να γελάσουμε με τις περιγραφές σου. :)

BOSKO είπε...

Angelica...
ε, δεν είναι και μικρή δουλειά να παίζει το πρώτο σου συμφωνικό έργο η Καμεράτα της Ευρώπης με τη Χορωδία του Βερολίνου!
ευχαριστώ, μόλις μπήκα σπίτι!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
λέω να κάνω δύο αναρτήσεις: η μία τουριστική κι η άλλη ουσιαστική. Με την πρώτη, ναι, θα γελάσεις, με τη δεύτερη όμως θα μάθεις πόσο σημαντική ήταν η χθεσινή βραδιά, όχι μόνο για τον Αλκίνοο, αλλά και για τη μουσική μας γενικότερα!