Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Στεγνή διαφήμισις;

Η Σοφία Παπάζογλου είναι η καλύτερη νέα λαϊκή τραγουδίστρια που διαθέτει αυτή τη στιγμή το έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Έχω ακούσει φίλους μουσικούς να μου λένε για τα μοναδικά σμυρναίικα γυρίσματα της φωνής της. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Μανώλη Ρασούλη, τον Γιώργο Ζήκα και τον Μανώλη Πάππο στη δισκογραφία, ενώ σε συναυλίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Γιώργο Νταλάρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τον ανεξάρτητο Μετρονόμο του Θανάση Συλιβού ένα εξαιρετικά καλόγουστο άλμπουμ που λέγεται Ένα παράξενο ταξίδι- πολύ σωστός τίτλος, αφού η Σοφία τραγουδά μέσα ετερόκλητα αγαπημένα τραγούδια (από το θεοδωρακικό Στα περβόλια και τη χατζιδακική Παναγία των Πατησίων μέχρι Σαββόπουλο, Κυπουργό, Βιτάλη, Μάλαμα, Αλλαγιάννη, Σεβίλογλου κ.α.) Τολμάει ακόμη να αναμετρηθεί με ξένα κομμάτια, σαν το Cry me a river και το αλμοδοβαρικό Un ano de amor, κερδίζοντας μάλλον το στοίχημα, χάρη στη μινιμαλιστική απόδοση τους για ακορντεόν (Dasho Kurti) και κιθάρα (Βασίλης Κετεντζόγλου). Ο καινούργιος δίσκος της, άλλωστε, αυτό ακριβώς προτείνει: τη λιτότητα στην έκφραση, τόσο εκ μέρους της ερμηνεύτριας, όσο και των δύο συνεργατών της! Και δεκαπέντε, βέβαια, πραγματικά καλά τραγούδια!
Η Σοφία Παπάζογλου είναι η σημερινή καλεσμένη της εκπομπής μου και θα βρίσκεται στο στούντιο στις έξι το απόγευμα, όπου και θα παρουσιάσουμε το cd της! Αν θέλετε να την ακούσετε, συντονιστείτε στο Κανάλι 1 του Πειραιά (www.kanaliena.gr) στους 90,4 για ένα... τραγουδιάρικο δίωρο (18.00- 20.00)!
Θλίψη που τελείωσε η εκπομπή;

4 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Στόν δίσκο της με τίτλο:ΟΣΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ,που κυκλοφόρησε το 2003,υπάρχει το τραγούδι"Ο ΠΟΤΑΜΟΣ"σε στοίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου και μουσική του Μ.ΠΑΠΠΟΥ.ΦΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

BOSKO είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ...
ακριβώς, μόνο που χθες- αν άκουσες- δεν προλάβαμε να παίξουμε τίποτα άλλο, πέραν του καινούργιου cd της Σοφίας!
καλημέρα, πρωινός- πρωινός!

Θράσος είπε...

Εξαιρετικός δίσκος.
Η Παπάζογλου και η Νέγκα είναι εκπληκτικές λαικές τραγουδίστριες.

BOSKO είπε...

Θράσος...
μαζί σου κι εγώ!