Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 162 ΤΟΥ ΔΙΦΩΝΟΥ!

Κυκλοφορεί μεθαύριο, Παρασκευή, το καινούργιο δίφωνο με εξώφυλλο τον Claus Meine (δηλαδή σα να λέμε...κλάιν μάιν) και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, εν όψει της κοινής εμφάνισης του Έλληνα τραγουδιστή και τραγουδοποιού με τους Γερμανούς Scorpions! Τις cover stories- συνεντεύξεις τους μέσα στο τεύχος υπογράφουν, του Παπακωνσταντίνου ο bosko, και του Meine ο Αντώνης Ν. Φράγκος. Μεταξύ άλλων, διαβάστε επίσης συνεντεύξεις του Άρη Δαβαράκη, των Κόρε.Ύδρο., του Παναγιώτη Τσεβά, του Γιώργου Δημητριάδη και του Θανάση Μωραΐτη που παραχώρησαν αντιστοίχως στους συνάδελφους Κώστα Αγοραστό (zelig on drugs), Θοδωρή Κανελλόπουλο, Μαρία Κασίτα, Γιάννη Θ. Πετρίδη και Αλέξη Βάκη.

Ένα εξαιρετικό cd, όμως, είναι αυτό που προσωπικά θα με ωθούσε να αγοράσω το τεύχος 162 του διφώνου! Τα, κατά Leo Ferre, Μελοποιημένα του Μπωντλαίρ ηχογραφήθηκαν στα τέλη Μαρτίου του 1957, εφόσον από τον Ιανουάριο ήδη εκείνης της χρονιάς ο συνθέτης είχε ανακοινώσει στην περίφημη ραδιοφωνική εκπομπή του Λικ Μπεριμόντ τη δημιουργία έξι τραγουδιών του βασισμένα στα Άνθη του Κακού του καταραμένου ποιητή. Η Odeon σκόπευε να κυκλοφορήσει μόνο δύο 45άρια, μα τελευταία στιγμή αποφάσισε να εκδώσει ένα ολόκληρο άλμπουμ με τις μελοποιήσεις του Ferre στον Μπωντλαίρ! Πρόκειται για τα δώδεκα τραγούδια που μπορείτε ν' ακούσετε στο ένα από τα τρία premium CDs του διφώνου! Αριστουργήματα!

Στα 12 τραγούδια του και άλλα ξωτικά..., ο Λουδοβίκος των Ανωγείων υμνεί τον έρωτα και το θάνατο με τη δική του γνώριμη χαμηλότονη ερμηνεία, αλλά και την τεράστια φωνή της Νένας Βενετσάνου (Κουρασμένη Νεράιδα) και τις απρόβλεπτες ερμηνείες της Μαριώς, της Μελίνας Κανά, της Λιζέτας Καλημέρη και της Καλλιόπης Βέττα. Επιλογές από δίσκους του Ανωγειανού τροβαδούρου που κυκλοφόρησαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι το 2006!

Και επειδή πλησιάζει η 1η Ιουλίου, η αποφράδα ημέρα για όλους τους συμπατριώτες φανατικούς καπνιστές- κι εγώ μέσα σ' αυτούς!- το τρίτο cd περιέχει τραγούδια που άπτονται της θεματικής του τσιγάρου: Η ταμπακιέρα με τη Βίκυ Μοσχολιού, το Τραβώ καπνό, φυσώ καπνό του Νίκου Ξυδάκη με τον Μανώλη Λιδάκη, τα Τσιγάρα του Ορφέα Περίδη και το Θέλω να πιω μαζί σου ένα τσιγάρο (υπέροχος τίτλος!) του Χρήστου Θηβαίου και των Συνήθων Υπόπτων! Απ' όλα έχει ο μπαξές λοιπόν στο τεύχος 162 του διφώνου- και Leo Ferre, και Μπωντλαίρ, και Λουδοβίκο των Ανωγείων, και τσιγαροτράγουδα- ενόσω στο μεταξύ ο bosko ετοιμάζεται να συναντήσει απόψε το βράδυ για αποκλειστική συνέντευξη τον...Demis Roussos! I like it!

2 σχόλια:

Kostas L.A. είπε...

Πραγματικα σε ζηλευω ομως..

Rain and tears in the sun..
but in your heart you got to take the blame..

να περασεις ομορφα..
αν και νομιζω ειναι κατι παραπανω απο ενδιαφερον να μιλας με τον Demi!!

Ενδιαφερον και το νεο διφωνο..
I'll have a look for sure!!

Να εισαι καλα mr. Antoine!!

BOSKO είπε...

Kostas L.A. ...
που ν' ακούσεις και τον ολοκαίνουργιο, μετά από 20 χρόνια σχεδόν, δίσκο του! Καραλέει! Ροκιά με μια μπάντα 25άρηδων που ο Demis τους τσίμπησε από κάποιο φεστιβάλ στην Αγγλία!