Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

NERVOUS BREAKDOWN!


Αυτή την ώρα παίζεται η παράσταση του Πόε του Γιάννη Σολδάτου και του Αλμπέρτο Εσκενάζη στο θέατρο της Μεσογείου. Λίγα μέτρα παραπάνω, το Κύτταρο γεμίζει από τους φαν του Νίκου Πορτοκάλογλου, καθώς λίγο ακόμη πιο πέρα, στο Rodeo, η Σωτηρία Λεονάρδου ολοκληρώνει τις παραστάσεις της. Εμένα, πάλι, μου πήρανε ή, το πιθανότερο, κάπου ξέχασα και έχασα το κινητό μου τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθώ πλήρως, να μην έχω κέφι για τίποτα και να την αράξω μέσα, μπροστά στην οθόνη του λάπτοπ. Που να το άφησα άραγε το γαμημένο; Κι όχι τίποτα άλλο, άντε ξαναμάζεψε τα περίπου 500 ονόματα και αριθμούς που είχα περασμένα στον κατάλογο του...Τηλεφώνησα στην Cosmote και μια πολύ εξυπηρετική υπάλληλος ενεργοποίησε τη φραγή. Αύριο με 14 μόνο ευρώ θα κρατήσω το ίδιο νούμερο με καινούργια κάρτα! Η συσκευή μού είναι αδιάφορη, μια μπαχατέλα αλκατέλ των 35 ευρώ χωρίς κάμερες, φωτογραφίες, ραδιόφωνα κι όλα αυτά που τα πολύ μοντέρνα τηλέφωνα τα βγάζουν νοκ- άουτ στο εξάμηνο απάνω! Μια χαρά η καρτοκινητή τηλεφωνία Cosmote! Όχι σαν τους άλλους της Tellas που τους έχω παραγγείλει σταθερό τηλέφωνο απ' τον Σεπτέμβριο του 2008 (!) κι αυτοί, εκτός του ότι με ξέχασαν εντελώς, μου έστειλαν και κατά τον περασμένο Οκτώβριο ένα ασύρματο τηλέφωνο ως δώρο, το οποίο ακόμη δεν έχω βγάλει απ' το κουτί του. Που θα πάει, δε θα μου τηλεφωνήσουν μια ωραία πρωΐα να τους στείλω για τσάι; Σαν κι αυτό το τσάι περγαμόντο με άνθη ορχιδέας (σκέτη μαστούρα μιλάμε!) που αγόρασα πριν από καιρό από τσαγάδικο περιοπής του Κολωνακίου και τώρα κάπου το' χω καταχωνιάσει κι αυτό και μου φαίνεται θα τη βγάλω με τα βότανα που μαζεύει η μάνα μου στα ντουλάπια της, τα οποία έτσι που' χουν περάσει τα χρόνια μόνο για κάπνισμα θα κάνουν, χειρότερα κι από καπνό COOPER. Δεν υπάρχει και τίποτα της προκοπής ν' ακούσεις, καθώς ο δίσκος της...(ας μη λέμε ονόματα) είναι τον πούτσο κλαίγανε, ενώ ακόμη και οι indi/ pop απόπειρες των πιο ψαγμένων μου φέρνουν πλέον ανία. Πάλι στον Χατζιδάκι θ' ανατρέξουμε το λοιπόν; Ή στον Άσιμο; Βαρέθηκα τη μίζερη μου φύση, κανένας πια δε λέει να ξεκουνήσει κλπ. Ή μήπως στη Σκόνη του χρόνου του Τεό με μια Καραΐνδρου που για πρώτη φορά νομίζω ότι ανακυκλώνει επικίνδυνα τη σπουδαία τέχνη της; Θερμή παράκληση, ειδικά η Ελένη Καραΐνδρου ας αργήσει να ξανακάνει δίσκο! Κατά τα άλλα, οι ώρες κυλούν ευχάριστα κι η αίσθηση ότι χωρίς κινητό τηλέφωνο είμαι ο πιο απομονωμένος άνθρωπος του κόσμου, ολοένα και μεγαλώνει απειλητικά. Πως το λέει στο video ο μακαρίτης ο Έντι Κόχραν μ' αυτό το τρεμούλιασμα στη φωνή του; Nervous breakdown! Exactly, ταμάμ!

18 σχόλια:

cogito είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ Αντώνη. Ειλικρινά λυπάμαι που έχασες το κινητό σου, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σοβαρή απώλεια. Πριν από μία βδομάδα μου καρφώθηκε κι εμένα η ιδέα πως μπορεί να το χάσω κι αποθήκευσα τα 420 νούμερά του στον σκληρό μου δίσκο. Θα σου στείλω το σχετικό SMS με το νούμερό μου. Πιστεύω πως και μόνο που το κοινοποίησες, ένας μεγάλος αριθμός φίλων θα τρέξει να σε ενημερώσει... Τώρα, όσον αφορά το νέο CD της Καραϊνδρου, επειδή τυγχάνει να είμαι παλιός κωλοφανατικός και της Καραϊνδρου και του Τεό, θα ήθελα να σου πω πως κάνεις ένα λάθος: δεν είναι η πρώτη φορά που επαναλαμβάνονται ούτε η μεν ούτε ο δε. Νομίζω πως η σπουδαία μας συνθέτις δεν παράγει πια τίποτα καινούριο και δεν πρέπει να έχουμε και καμιά απαίτηση στο φινάλε - φινάλε. Επιστρέφει με τις τρεις τελευταίες δουλειές της ακόμα πιο πίσω κι από το "Ταξίδι στα Κύθηρα" επιστρέφει στις παλιές μουσικές απο τα θεατρικά της. Οι ενορχηστρώσεις είναι ίδιες κι απαράλλαχτες με αυτές των τελευταίων δέκα χρόνων, κι εγώ εξακολουθώ να θεωρώ ανυπέρβλητη τη μουσική από τον "μελισσοκόμο". ¨Οσο για τον Τεό, επειδή καμιά ταινια του δεν την έχω δει λιγότερες απο τρεις φορές (και μερικές από αυτές πάνω από δέκα φορές) μπορώ πλέον να αποδείξω πως από "το Λιβαδι που δακρύζει" και μετά, πριονίζει τα πριονίδια... Αλλά αν το ευχαριστιέται ... χαλάλι του... τι να πω;
Αυτά γι΄ απόψε και εύχομαι να βρεις γρήγορα τις παλιές "επαφές" σου...

Ανώνυμος είπε...

Α πα πα!! Δε σας ακούω καθόλου καλά, αγαπητέ κύριε Μπόσκο!
Τι να πω; Ατυχία, αλλά συμβαίνουν αυτά! Κι όπως λέει και η μητέρα:
"Αυτά να είναι όλα μας τα προβλήματα!"

Σας χαιρετώ εγκαρδίως, και σας εύχομαι και καθυστερημένα Χρόνια Πολλά για τα γενέθλια σας, που αμέλησα... Ταπεινή συγγνώμη! :)

Νεφερτίτη

BOSKO είπε...

cogito...
καλημερίζω κι ευχαριστώ για το e-mail με τα πολύ χρήσιμα τηλέφωνα. Του συναφιού είσαι κι εσύ, πάνω- κάτω με τους ίδιους ανθρώπους μιλάμε. Ευτυχώς που είμαι και λίγο...γκαμήλα από μνήμη και θυμάμαι απ' έξω πάρα πολλά τηλέφωνα. Το βαρετό είναι να κάθεσαι να τα περνάς στον κατάλογο του νέου κινητού. Μάλλον θ' αφήσω να μου τηλεφωνούν και θα τους αποθηκεύω εκείνη την ώρα. Περί Καραΐνδρου, συμφωνώ εν μέρει. Διότι και η μουσική της για το "Μια αιωνιότητα και μια μέρα" (η καλύτερη της κατά τη γνώμη μου!), αλλά και για "Το λιβάδι που δακρύζει" διέθετε πολύ χαρακτηριστικά και αυτόνομα βασικά θέματα. Τώρα όμως μού ακούγεται λίγο ανέμπνευστη, θα τολμούσα να πω, όσο και αν την εκτιμώ και τη θαυμάζω. Απ' την άλλη, ο Αγγελόπουλος είναι Αγγελόπουλος! Λατρεύω τον "Θίασο", την "Αναπαράσταση", το ανυπέρβλητο "Ταξίδι στα Κύθηρα", το "Μετέωρο βήμα του πελαργού", ακόμη και τη συγκινητική "Μια αιωνιότητα και μια μέρα" που πήρε τον Χρυσό Φοίνικα όταν ήμουν φαντάρος στη Λήμνο. Ακόμη δεν την έχω δει τη "Σκόνη του Χρόνου, αλλά θα το κάνω σύντομα, μια και μου ανατέθηκε συνέντευξη- ποταμός μαζί του για το περιοδικό Culture. Οπότε, αυτές τις μέρες, αναγκαστικά ξανακοιτάζω το έργο του στο σύνολο του!

BOSKO είπε...

Νεφερτίτη...
δίκιο έχει η μαμά: "Αυτά να' ναι όλα μας τα προβλήματα"!
Πολύ σωστό!
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!

Ανώνυμος είπε...

KAΛΗΜΕΡΑ ΑΝΤΩΝΗ . ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ.... ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΑ.ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ.ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΟΥ .ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

BOSKO είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ...
έτσι, ένας- ένας! Βοηθάτε, ρε παιδιά!

Geove είπε...

Είδες τι κάνει η τεχνολογία; Σου δίνει ευκολίες και μετά όταν κάτι συμβεί και δεν τις έχεις πια αισθάνεσαι ότι στα παίρνει όλα!

Γι΄ αυτό το λόγο κι εγώ μεταφέρω τα τηλέφωνά μου και στο χαρτί (αρχαία μέθοδος με μόνο κίνδυνο να χάσεις τα δεδομένα σου από φωτιά!)

Μη στενοχωριέσαι, όμως, για κάτι τέτοια, Αντώνη. Συμβαίνουν...

Φιλιά!!

BOSKO είπε...

Me Noima- Xoris Simasia...
μόλις το αντικατέστησα, αγαπητή Γεωργία! Σε έξι ώρες από τώρα, αφού δηλαδή φορτιστεί η νέα μπαταρία, θα συνδεθώ κι εγώ με τον υπόλοιπο κόσμο!

Άρτεμις είπε...

Ας προβληματιστούμε σχετικά με το ότι το κινητό έχει γίνει Η εξάρτηση! Ξέρω πως είναι να χάνεις κινητό-σκέτο μούδιασμα. Πάντως Βοσκο αυτή τη φορά φτίαξε ευρετήριο-ξέρεις εκείνα τα παλιά, τα μπλε. Πολύ πρακτικά!!! Φιλια

celsius33 είπε...

ελπίζω να συνδέθηκες πια. Πήγα σήμερα στην έκθεση με τους μουσικούς που παρουσίασες, όμορφα ήταν μου άρεσε.

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
πλέον τα περνάω και στον κομπιούτερ μου, όπως κάνει κι ο cogito κι όλοι οι λογικοί άνθρωποι. Σε κανά 3ήμερο, υποθέτω, θα' χει αναπληρωθεί το κενό.

BOSKO είπε...

celsius33...
εγώ την παρουσίασα την έκθεση, αλλά απ' ότι βλέπω όλοι θα περάσουν από κει εκτός από μένα. Χαίρομαι που σου άρεσε, εσένα ειδικά που διαθέτεις εικαστικές ανησυχίες!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Μποσκάκι μου...αααμάν.. τι φρίκη είναι αυτή ρε παιδάκι μουυυ;;;....και δεν είναι μόνο ότι έχασες το κντό σου (ανάθεμα την ώρα)...(που λεγε κάποτε και ο Μίκης)....αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είχες μέσα έναν πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων..τηλ,διευθύνσεις κλπ,κλπ που είναι απίστευτα δύσκολο να τον ξαναπεράσεις μέσα...και αυτό είναι κάτι που εμένα πρωσοπικά θα με έκανε όχι απλώς να μου στρίψει όχι απλώς να μου τη δώσει....αλλά να πάθω νευρική κρίση,ντελίριο και όλα τα συναφή! (γέλα δε πειράζει φιλαράκο)...και να σου πώ απορώ π ως στο καλό το έχεις πάρει τόοοοσο ψύχραιμα....!απορώ πραγματικά... και κάτι ακόμη που θα με έκανε να ανυσηχώ σε βαθμό υστερίας όμως είναι το σε τί χέρια έχει πέσει το κντό μου...ποιός το έχει βρεί..και τι σκοπέυει να κάνει με αυτό...και φυσικά και το ότι θα έβλεπε ίσως όοολα τα ευαίσθητα πρωσοπικά μου δεδομένα...(κρυφά μνματα,κλήσεις, που έχω στείλει μνμα,που έχω κάνει κλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια... τι έχω πεί με αυτούς που συνομιλώ μέσω μνμάτων...κλπ,κλπ...) και φυσικά το θέμα του να μου φουσκώσει αυτός που το έχει στα χεράκια του..το λογαριασμό...!και μετά αυτός να έρθει σε μένα και να πληρώσω τη νύφη εγώ!....γιατί έχουν γίνει κ αι αυτά τα παράλογα και αλλοπρόσαλα...δυστυχώς....τώρα τι να σου πώ Μποσκάκι..έυχομαι (όσο γελοίο κι αν ακούγεται αυτό),να βρείς γρήγορα το χαμένο κντό σου και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα...άλλο...λυπάμαι πολύ για αυτή σου την ατυχία φιλαράκο...πολύ...και έυχομαι να μπορέσεις να ξαναβρείς τα τόσο σημαντικά για σένα δεδομένα που είχες αποθηκέυσει στο κντό αυτό... και να τα ξαναβάλεις μέσα χωρίς προβλήματα......φιλάκια......

Ανώνυμος είπε...

Αντουνάκοοοοοοο...Σε καταλαβαινω, εχουμε γινει εθισμενοι στο κινητο...ολο το βριζουμε για τις ωρες που θελουμε την ησυχία μας κι αυτο χτυπαει και αν το χασουμε μας πιανει πανικος. Θα σου στειλω σε λιγο mail με αρκετα τηλ των φιλων μας. Γελαω που μέσα σε ολα δεν χανεις ποτε - μα και στις πιο δυσκολες ωρες σου,το χω ζησει, δεν το ξεχνώ - το χιούμορ σου! Η ατακα παρακαλω πολύ ειδικά την Καραϊνδρου να αργησει να ξαναβγάλει δίσκο έγραψε τρελλά!!! Χε χε!

maira είπε...

Συνδεδδεμένοι ...έτσι κι αλλιώς
έχεις πρόσκληση στο αλλο μου blogoσπιτο
http://mairadelmar2.blogspot.com

BOSKO είπε...

julsmusicbox...
e- mail ελήφθη και σ' ευχαριστώ πολύ! Και τα δικά σου τα περισσότερα τα θυμόμουν απ' έξω. Το εννοώ αυτό για την Καραΐνδρου, καθώς κι εσύ γνωρίζεις πόσο την εκτιμώ! Δεν ξέρω, μπορεί ακούγοντας το cd της ξανά και ξανά, να αναθεωρήσω, πάντως επί της παρούσης αυτή την εντύπωση έχω. Φυσικά, το ό,τι τη θεωρώ εθνικό κεφάλαιο δεν πρόκειται ν' αλλάξει, νομίζω ποτέ!

BOSKO είπε...

Αθανασία...
καλά, βρε Αθανασία μου, κούλαρε, δεν είχα και τα μυστικά του κράτους μεσ' στο κινητό μου. Κατ' αρχάς, όταν το έχασα ήταν έτοιμο να μείνει από μπαταρία, οπότε αυτός που το βρήκε θα το χάρηκε για λίγες ώρες. Δηλαδή, σιγά να μην είχε φορτιστή αλκατέλ για να το βάλει ξανά σε λειτουργία. Άσε που χωρίς το pin θα του είναι ολότελα άχρηστο! Φρόντισα βέβαια κι εγώ να κάνω αμέσως φραγή, ώστε να μη χάσω τα λεφτά της κάρτας (έχω σύνδεση με καρτοσυμβόλαιο). Τώρα, αν βρήκε ο τύπος ή η τύπισσα τα τηλέφωνα της Φαραντούρη και του Φοίβου Δεληβοριά, ε δεν είναι και τόσο τρομερό, τη στιγμή που τα είχα περασμένα στον κατάλογο μόνο με τα τρία αρχικά γράμματα του κάθε επιθέτου. Ορίστε, με βάζεις και μένα στο trip καταστροφολογικών σεναρίων! Τι εισ' εσύ, ρε παιδάκι μου, η προσωποποίηση του ομαδικού πανικού!

BOSKO είπε...

maira del mar...
μπαίνω, βλέπω, βγαίνω και ανταπεξέρχομαι!
Ευχαριστώ!