Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ!


Η σημερινή μέρα πέρασε στα γραφεία της Universal στη Μεσογείων παρέα με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαλαχούτη, τον δ/ντή φωτογραφίας Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, τον ηχολήπτη Φάνη Καραγιώργο, τη μακιγιέζ Κυριακή Μελίδου, τον βοηθό οπερατέρ Κώστα Μαργά και, βέβαια, τον Γιώργο Νταλάρα, το θέμα της κινηματογράφησης μας! Μας χρωστούσε ένα δεύτερο γύρισμα ο ερμηνευτής, δεδομένου ότι η σειρά για την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού ακόμη δεν έχει κλείσει, αφού περιμέναμε να τελειώσει τις διάφορες υποχρεώσεις του. Ακόμη κι αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί, εν όψει και της έναρξης των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ μου για τον Νίκο Κούνδουρο, αλλά και ενός ακόμη 45λεπτου ντοκιμαντέρ για τον επερχόμενο καινούργιο δίσκο του Αλκίνοου Ιωαννίδη (προορίζεται για το MEGA CHANNEL, όπως ενημερώθηκα).

Ορεξάτος ο Νταλάρας απάντησε στις ερωτήσεις του Μπαλαχούτη για τα παιδικά του ακούσματα, για τον πατέρα του, Λουκά Νταράλα, για τους συνθέτες που τον πίστεψαν από πολύ νωρίς, δηλαδή τον Απόστολο Καλδάρα, τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Μάνο Λοΐζο, αλλά και για τους Έλληνες ροκάδες μουσικούς, τους μόνους- κατά την άποψη του- που φτιάχνουν σήμερα τραγούδια στο ύφος του Άκη Πάνου! Εδώ πάντως μου διηγείται πως όταν ήταν 16 ετών έπαιζε για ένα φεγγάρι ηλεκτρική κιθάρα με τους MGC του Πουλικάκου σε φρικο- μπουάτ της Πλάκας! Απίστευτο!

Ας μην επαναλαμβάνομαι, για ακόμη μια φορά θαύμασα τον λόγο του Νταλάρα ή σωστότερα τη ροή του λόγου του. Του θύμισα μια συνέντευξη που μου είχε δώσει πριν πέντε χρόνια στα γραφεία της MINOS, κατά την απομαγνητοφώνηση της οποίας, δεν είχε χρειαστεί να αλλάξω ούτε μία φράση, ούτε ένα κόμμα! Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν, αδημονώ για την ώρα και τη στιγμή που θα ξαναμπούμε στο μοντάζ με τον Αλέξανδρο Σεϊταρίδη και η εν λόγω σειρά- Μπεν Χουρ θα τελειώσει οριστικά! 'Οχι τίποτα άλλο, να αποπληρωθεί κι ο σκηνοθέτης μετά του μοντέρ του δηλαδή, που ολημερίς τη χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν η ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού! Κυρίως, όμως, αδημονώ να πιάσω στα χέρια μου τους οκτώ τόμους με αυτήν ακριβώς την ιστορία που έγραψε ο Μπαλαχούτης μαζί με τα οκτώ αντίστοιχα ωριαία dvd που σκηνοθέτησε ο κυρ -bosko!
*οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου

6 σχόλια:

Aleks είπε...

Hay I am so interested what are yoy saying here,but I do not speak Greak?
Is it?Have no translator?Tja,greatings from a Aleksandra,Yugoslavian from Netherlands.How it was,calispera?(oeps,or something like that,ciao).
*:O)=<;;;;;;;

BOSKO είπε...

AlekSandra...
dear AlekSandra, sorry but I couldn't find time to write in english, too. Sunny greetings from Athens to Netherlands, where there is a big possibility to go soon!

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Διάβασα την ανάρτηση και θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για το Μπεν Χουρ αφιέρωμα στην ιστορία της λαϊκής μουσικής! Είμαι περίεργος να μάθω: ο λόγος του Νταλάρα είναι, όντως, αυθεντικός; Γιατί τον έχω ακούσει κάποιες φορές να μιλάει και έχω εντυπωσιαστεί.
Καλησπέρα

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
έτσι νομίζω, εμένα αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει τις λίγες φορές που τον έχω συναντήσει και όχι μόνο για να μου δώσει συνέντευξη. Από ένα σημείο και μετά, όταν έχεις δώσει άπειρες συνεντεύξεις- ως σταρ- η γλώσσα πάει από μόνη της, που λένε (μαζί κι ο νους, βέβαια).

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Εκεί είχα καταλήξει κι εγώ. Μπορώ, μάλιστα, να πω ότι τον εκτιμώ περισσότερο για ορισμένα πράγματα που έχει πει, παρά για τη μουσική του. Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν παραδέχομαι τη μουσική του πορεία...απλά μάλλον δε μου ταιριάζει.

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
σε "πιάνω", να' σαι σίγουρος. Καλό βράδυ!