Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Ο EVRIPIDIS & HIS TRAGEDIES ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Μια και μου ζητήθηκε από το ΠΟΠ + ΡΟΚ μια μίνι συνέντευξη με τον Ευριπίδη Σαμπάτη και επειδή ακόμη δεν τον έχω ρωτήσει πράγματα που θέλω, ευκαιρία να τον γνωρίσoυμε όλοι μαζί στη σημερινή εκπομπή μου στο Κανάλι 1 του Πειραιά (http://www.kanaliena.gr/) 90,4. Ο Ευριπίδης θα βρίσκεται για δύο ώρες στο στούντιο (18.00- 20.00) και θα μας μιλήσει για την indi- pop σκηνή της Βαρκελώνης, αλλά και για τον πρώτο του δίσκο, που ηχογραφήθηκε σε χρόνο ρεκόρ με ακουστικά όργανα στην ισπανική πόλη, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Μας φέρνει επίσης να ακούσουμε καινούργια ανέκδοτα κομμάτια! Συντονιστείτε, λοιπόν!

Όσο για χθες βράδυ, ένα μικρό ζεστό κοινό είχε γεμίσει το αρτίστικο μπαράκι Cabaret Voltaire του Μεταξουργείου, χειροκροτώντας τον τραγουδοποιό, ο οποίος, παρ' όλο τον πονοκέφαλο του, έφερε εις πέρας ένα δίωρο πρόγραμμα για πιάνο- φωνή. Κάποιοι σιγοτραγουδούσαν το Abroad, το κομμάτι που ανοίγει το cd, άλλοι λικνίζονταν στο ρυθμό του Ru Ru I'd love to... και κάποιος ζητούσε επίμονα τα Πρωινά της Κυριακής, το μοναδικό τραγούδι που έχει γράψει ο Ευριπίδης στα ελληνικά. Τους άκουγα και σκεφτόμουν μήπως ήταν τελικά οι λίγοι και καλοί που γνωρίζουν τόσο τον Evripidis & His Tragedies, όσο και τα δεκατρία τραγούδια που' χει εκδώσει έξω από τη χώρα του.






Κι αυτός να παίζει πιάνο και να τραγουδάει με μιαν άγουρη, αλλά ελκυστική φωνή, να χτυπάει τις μπότες του στο ρυθμό του κάθε τραγουδιού και να αφηγείται με χαμηλή, ψιθυριστή σχεδόν, φωνή θλιμμένες ιστορίες για επώδυνες απώλειες, για έρωτες που φύγανε και για τις πατάτες των McDonalds που αξίζουν μόνο τα πρωινά της Κυριακής στο Σύνταγμα με φίλους και πολλά τσιγάρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: