Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ!


Μπορεί τα εγκαίνια για τη χειμερινή σαιζόν να έγιναν με τις επιτυχημένες παραστάσεις του Ζωρζ Πιλαλί και των Μπλέ με τους Όναρ, όμως για μένα το Κύτταρο άνοιξε χθες βράδυ τις πόρτες του με τη μία και μοναδική Σωτηρία Λεονάρδου!


Ποιος άλλος μπορεί να τραγουδήσει ξερνάω τη μπαταρία, δεν εκτελώ εργασία του Νικόλα Άσιμου, χωρίς να το κάνει μόνο και μόνο για να εντάξει άλλο ένα καλό κομμάτι στο ποιοτικό ρεπερτόριο του; Ποιος άλλος μπορεί να ρωτήσει τον Μπαγάσα αν περνάει καλά εκεί πάνω, στέλνοντας του ως δώρο την ψυχή του μαζί με τις φωνητικές χορδές του;

Την παρακολουθούσα να λέει για μιαν ακόμη φορά το Κύμα και τον Guru του Πάνου Φορτούνα, το Σε ζητάω του Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ, τη Μπαλάντα του κυρ- Μέντιου του Λουκά Θάνου και του Κώστα Βάρναλη και είχα την αίσθηση ότι με ένα παφ θα σπάσει σε άπειρους κόκους χρυσόσκονης και θα σκορπιστεί πάνω στα κεφάλια μας! Όταν, δε, άρχισε να τραγουδάει το Feeling good της Nina Simone, συνοδεία σαξόφωνου και ηλεκτρικής κιθάρας, αποφάσισα ότι ήταν η ώρα να ξαναπιώ αλκοόλ μετά από καιρό!
Ο καλός δημοσιογράφος από το Βήμα, Γιώργος Σκίντσας, έχει φανερώσει το θαυμασμό του στη Σωτηρία Λεονάρδου. Κάθε εμφάνιση της πυροδοτεί αρθρογραφήσεις του και συνεντεύξεις μαζί της. Πάντα από το τηλέφωνο! Χθες βράδυ ο Σκίντσας πέρασε από το Κύτταρο και γνωρίστηκε επιτέλους με την αγαπημένη του τραγουδίστρια- χαίρομαι που κατέγραψα τη στιγμή!

Κι εδώ ένα τρίο που θα μας κρατήσει συντροφιά τις νύχτες των γιορτών, όταν θα φεύγει το 2008, όχι στο Κύτταρο, αλλά λίγο παραπέρα, στο εξίσου ιστορικό Rodeo της οδού Χαίιδεν: ο τραγουδοποιός Στέλιος Μποτωνάκης, η Σωτηρία Λεονάρδου και ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης σε ένα κοινό τρίωρο πρόγραμμα με τραγούδια Χατζιδάκι, Σαββόπουλου, Άσιμου, Tom Waits, David Bowie και πολλών άλλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών! Έχουμε ακόμη καιρό γι' αυτό...
Για την ώρα, αν θέλετε να απολαύσετε την παράσταση της Σωτηρίας Λεονάρδου και του Πάνου Φορτούνα, περάστε από το Κύτταρο της οδού Ηπείρου για τις επόμενες δύο Πέμπτες του Οκτώβρη!

2 σχόλια:

ΕΥΟΙ! είπε...

εκτός απ' τη θαυμάσια απόχρωση φωνής είναι και ωραία περσόνα,
εξ ου και η ερμηνείες Άσιμου!

BOSKO είπε...

ευοι!...
η μόνη που δικαιούται να ερμηνεύει Άσιμο- τα' χουμε ξαναπεί αυτά...