Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ!


Το εξώφυλλο τα λέει όλα για το ποιόν του καινούργιου μουσικού εντύπου που τιτλοφορείται ΟΑΣΙΣ και που κάνει πρεμιέρα σήμερα στα περίπτερα: ο Γιώργος Νταλάρας με δεξιοτέχνες του μπουζουκιού! Αυτό θα είναι και το περιεχόμενο του ενός από τα τρία premium- CDs του περιοδικού. Στη θέση του διευθυντή βρίσκεται ο δημοσιογράφος Κώστας Μπαλαχούτης, παλιός συνεργάτης του διφώνου. Του εύχομαι καλή επιτυχία σ' αυτό που έστησε με κόπο και μεράκι! Γνωρίζω, όπως και πολύς άλλος κόσμος, το ψώνιο που τον διακατέχει για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, επομένως με την έκδοση αυτή πραγματοποιεί ένα όνειρο ζωής!

Στο δεύτερο cd μπορείτε ν' ακούσετε αυθεντικές ηχογραφήσεις δημοτικών τραγουδιών με ερμηνευτές του...βουνού και του λόγγου, που έγραψαν ιστορία στο συγκεκριμένο είδος: Τάκης Καρναβάς, Γιούλα Κοτρώτσου, Κική Φραγκούλη και, επειδή Ελλάδα ειν' αυτή, ας μη μείνουν παραπονεμένα τα νερά του Αιγαίου, με Άννα Καραμπεσίνη.

Ιδιαίτερη αξία έχει, όμως, το τρίτο cd -αφιέρωμα στον Τρελό του λαϊκού τραγουδιού, Άκη Πάνου. Πρωτότυπες ηχογραφήσεις συνθέσεων του με τις φωνές της Βίκυς Μοσχολιού, του Μανώλη Μητσιά, του Στράτου Διονυσίου και πολλών άλλων. Σέβομαι το έργο του Πάνου και όλη αυτή την αύρα του καταραμένου που τον περιβάλλει, θέλω όμως λίγο δρόμο ακόμη ώστε να σχηματίσω ολοκληρωμένη εικόνα για την καλλιτεχνική προσωπικότητα του. Προτιμώ να τον ξέρω για την ώρα μέσα από τις ποιητικές ιστορίες του Γιώργου Χρονά, όπως τις έχει δημοσιεύσει από την Οδό Πανός του.

Τα τρία premium CDs και το περιοδικό προσφέρονται μαζί με ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Άκη Πάνου που σχεδίασε ο συγγραφέας, εικαστικός και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Σώτος Αλεξίου (ας προσέξουν οι περιπτεράδες να μη στραπατσάρουν το ΟΑΣΙΣ και το δίφωνο, εφόσον διατίθενται στην αγορά με έργα ζωγραφικής μεταξύ των προσφορών τους).
Καλοτάξιδο το νέο περιοδικό!
Ανήκω κι εγώ στη συντακτική ομάδα του, μα δεν είχα χρόνο τώρα κι έτσι θα δημοσιεύσω στο δεύτερο τεύχος! Συγκεκριμένα, ο Μπαλαχούτης τσίμπησε από το blog μου την ιστορία με τον Γιάννη Φλωρινιώτη που τραγούδησε Βάρναλη, πρότεινε να τη μεγαλώσω κι άλλο με άγνωστες λεπτομέρειες και το άρθρο είναι πλέον έτοιμο! Προσεχώς στο ΟΑΣΙΣ!

2 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Το να κυκλοφορούν καινούργια περιοδικά για το καλό ελληνικό τραγούδι από ανθρώπους με εμπειρία και μεράκι, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Καλοτάξιδο λοιπόν!
Θα σπεύσω οπωσδήποτε να το αγοράσω. Εύχομαι να προσθέσει κάτι πραγματικά καινούργιο στον έντυπο μουσικό Τύπο (όπως έκανε κάποτε το Δίφωνο).

Την καλημέρα μου

ΥΓ: μήπως ξέρεις αν έχει φτιαχτεί κάποιο site του περιοδικού;

BOSKO είπε...

μάκης...
πράγματι, το μεράκι και η εμπειρία είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να προκύψει κάτι καλό! Απ' ότι ξέρω, το site του περιοδικού "ΟΑΣΙΣ" είναι υπό κατασκευή!